„Cigarety patria do múzeí“ - Philip Morris - vape blog esmoke vape shop

Cigarety patria do múzeí“ - Philip Morris vyzýva vlády, aby urýchlili koniec fajčenia

Jacek Olczak, ktorý je výkonným riaditeľom spoločnosti Philip Morris International (PMI) od roku 2021, si myslí, že fajčenie je už minulosťou a „cigarety patria do múzeí“. Domnieva sa, že je na čase nahradiť cigarety menej škodlivými alternatívami a prechod by sa mal uskutočniť v takom časovom horizonte, aby spotrebitelia i priemysel mali čas reagovať a prispôsobiť sa.
Pán Olczak zdôraznil nezmyselný paradox, že bezdymové výrobky sú v niektorých krajinách zakázané, zatiaľ čo cigarety – napriek tomu, že oveľa pravdepodobnejšie spôsobia škodu – sa stále môžu predávať.
Výrobca Marlboro vyzýva vlády na celom svete, aby nasledovali príklady krajín ako Švédsko, Japonsko, ako aj Spojené kráľovstvo a prijali politiku, ktorá poskytne dospelým fajčiarom, ktorí nevedia alebo nechcú prestať fajčiť, širokú škálu menej škodlivých alternatív.
Naším poslaním je obmedziť fajčenie nahradením cigariet menej škodlivými alternatívami – a v konečnom dôsledku urobiť cigarety zastaranými!“
vyjadril sa Olczak, ktorý bol sám dve desaťročia fajčiarom, až kým nevyskúšal zariadenie na zahrievaný tabak IQOS.

vape blog esmoke vape shop (www.e-smoke.sk)

Prečo si pília pod sebou konár?
Bezdymová budúcnosť sa približuje každým jedným dňom. Tlačí ju EU a "zelená politika" expanduje po celom svete, v každom segmente života. Benzínové autá nahradia elektromobily a pravdepodobne to isté čaká aj cigarety! Vo PMI to vedia veľmi dobre a rýchlo si uvedomili, že čím skôr sa preorientujú na alternatívne spôsoby prijímania nikotínu, tým väčší kúsoček si vedia odkrojiť z pomysleného koláčika.
Posledné roky Spoločnosť PMI sa snaží premeniť z najväčšej tabakovej firmy na svete na vedecké centrum, ktoré chce pomôcť fajčiarom nadobro prestať fajčiť. Od roku 2016, odkedy sa zaviazala odkloniť od cigariet, k dnešnému dňu investovali viac ako 10,5 miliardy USD do vývoja a komercializácie bezdymových produktov – zahrievaný tabak a e-cigarety - čo dnes predstavuje takmer 35 percent z ich celkových čistých príjmov.

Biznis je biznis
Cieľ je jasný! Big Tobacco gigant sa snaží získať vedúce postavenie v oblasti bezdymových produktov. Len nedávno kúpili švédsku spoločnosť Swedish Match AB, výrobcu nikotínových vrecúšok, za 16 miliárd dolárov a v marci uviedli na trh v UK aj svoje prvé elektronické cigarety! Jednorazové vape zariadenie Veeba je dostupné v deviatich príchutiach so silou nikotínu 1,8 % (20 mg/ml). Očakáva sa, že do roku 2025 budú bezdymové produkty tvoriť viac ako 50 percent celkových čistých príjmov PMI.
Olczakov veľký sen je, aby všetkých 1,3 miliardy fajčiarov na celom svete prestalo fajčiť a prešlo na menej škodlivé alternatívy. Jedného dňa
„budeme musieť ľuďom pripomenúť, že ide o spoločnosť, ktorá predávala cigarety“,
sľubuje generálny riaditeľ spoločnosti Philip Morris International.

Použité zdroje: