vape blog - blog o vapingu_overenie veku (www.e-smoke.sk)

Natrafili sme na zaujímavú anketu, ktorá prebehla u našich susedov v Českej Republike. Organizoval ju výrobca software, na overovanie veku, medzi deťmi vo veku od 13 do 15 rokov! V online ankete NEJLEPŠÍ VAPÍK 2023“ sa ich pýtal na ich najobľúbenejšie obchody s elektronickými cigaretami! Áno, dobre to čítate! Výsledky hlasovania nájdete nižšie v článku! Našich verných a registrovaných zákazníkov asi neprekvapuje, že náš e-shop medzi nimi nefiguruje, napriek tomu, že regulárne posielame zásielky do Čiech, ale samozrejme nie neplnoletým! Tento článok vznikol pre tých, ktorí nevedia, alebo nechcú pochopiť, prečo už roky tak dôkladne overujeme vek nakupujúceho pred odoslaním zásielky!

Šokujúca anketa, ktorá odhaľuje, kde najradšej nakupujú deti v Čechách, poukazuje na zvyšujúci sa trend popularity e-cigariet medzi dospievajúcimi, s čím v e-Smoke Vape Shop rázne nesúhlasíme! Uvedomujeme si, že nikotinizmus je závislosť a preto robíme všetko od samých začiatkov, aby sa naše výrobky nedostali do rúk nefajčiarov a neplnoletých. Sme si plne vedomí toho, že nikotín je silne návyková látka a samotné elektronické cigarety vznikli práve s cieľom pomôcť ľuďom zbaviť sa tejto závislosti, a nie naopak, urobiť ľudí závislých na nikotíne už od samého detstva! Od vzniku nášho vape shopu overujeme vek nakupujúcich pred odoslaním zásielky a dbáme na to, aby sa naše produkty nedostali do rúk neplnoletých!

Robíme si našu robotu, tak ako nám to ukladá zákon!
Povinnosť predajcu overiť vek spotrebiteľa v čase predaja je daná zákonom 377/2004 Z.z., § 6, ods. 2. Zákon o ochrane nefajčiarov presne definuje všetky povinnosti predajcov e-cigariet! Okrem toho, že nemôžeme predávať osobám mladším ako 18 rokov, máme dokonca aj povinnosť „odoprieť ich predaj osobe, ktorá je mladšia ako 18 rokov. Predaj elektronických cigariet na diaľku je možný len v prípade, ak predajca používa systém overovania veku, pomocou ktorého možno v čase predaja overiť, či kupujúci spĺňa požiadavku minimálneho veku 18 rokov, a poskytne Slovenskej obchodnej inšpekcii podrobné informácie o systéme overovania veku a jeho fungovaní.“
Celé znenie zákona o ochrane nefajčiarov si môžete prečítať TU.

Ako overujeme vek v E-smoke?
Pred nákupom vyžadujeme od nových a neregistrovaných zákazníkov, aby preukázali splnenie vekovej hranice zaslaním fotografie relevantného dokladu (napr. občiansky preukaz, vodičský preukaz, preukaz poistenca zdravotnej poisťovne) na našu e-mailovú adresu overenie@e-smoke.sk. Na fotografii dokladu musí byť čitateľné meno a priezvisko zákazníka a dátum narodenia (u osôb starších ako 19 rokov postačuje rok narodenia). Všetky ďalšie údaje sú pre nás nepotrebné a odporúčame ich začierniť resp. zakryť niečím (viď. obrázok)! !

vape blog e-smoke vape shop blog o vapingu (www.e-smoke.sk)

V prípade pochybností o veku zákazníka online nákup neumožníme a odporučíme nákup v predajni e-smoke vape shop na Námestí hraničiarov 2. Treba však rátať s tým, že aj náš personál na predajni má právo a povinnosť si overiť vek nakupujúceho, v prípade ak má pochybnosti o veku zákazníka! Ani by ste neverili, koľkokrát to na nás skúšajú neplnoletí. Oni len beznikotínovú, oni len baterku na cartridge :) atď.

A čo moje osobné údaje, nemusím sa báť, že ich zneužijete?
e-Smoke Vape Shop dbá o ochranu Vašich osobných údajov a spracúva ich v súlade s platnou legislatívou GDPR (General Data Protection Regulation EU 2016/679) a súvisiacim zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Na našej stránke nájdete prehľadné informácie o tom, aké osobné údaje spracúvame a na aký účel, ako nakladáme s Vašimi osobnými údajmi, aké máte práva a ako nás môžete kontaktovať.