blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)

RECENZIA: SQuape A[rise] X RTA 22mm MTL

SQuape A[rise] RTA 22mm MTL je pokračovaním úspešných atomizérov a nadväzujú ním na svoju 10-ročnú tradíciu. Po kvalitatívnej stránke nič nemôžeme vytýka! Squapery neprerušili tradíciu svojich high-end atíkov a aj tentokrát posunuli latku na extrémne vysokú úroveň! 
Telo SQuape A [rise] je vyrobené z eloxovaného hliníka v kombinácií s nehrdzavejúcou oceľou. Nevodivá povrchová úprava celej komory atomizéra pozostáva z emetalizovaného hliníka! Namiesto závitov nájdeme bajonetový systém, ktoré sa omnoho pomalšie opotrebujú ako klasické zavitý!

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)
Aj pri novinke SQuape A [rise] RTA 22 mm MTL výrobca využil dobre známy uzamykací systém. Pomocou neho jednoduchým otáčaním prepínate medzi tromi polohami: "vapovanie" označený symbolom ◢, "odomknutý" ktorý ma označenie | a "zamknutý" označený symbolom ◯.
Jednoduché horné plnenie je jedna z vecí, ktorú medzi prvými treba spomenúť! Nie je nutné odstrániť žiadne časti atomizéra, stačí iba otočiť vrchným uzáverom, aby ste sa dostali k dvojici plniacich otvorov. Do nádržky sa zmestí 2,5 ml náplne a s príslušenstvom sa viete dostať na objem až 5ml!

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)


Prístup k cievke, aj keď je nádrž naplnená
Veľkou výhodou je, že pri uzavretí airflow otvoru sa automaticky uzavrie aj juice flow! Vy teda môžete celý naplnený tank zložiť zo základne a dostať sa ku cievke bez toho, aby ste museli vylievať prebytočný liquid!

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)

Jednoduché osadenie špirálky
Na prvý pohľad "jednoduchá" základňa je dostatočne priestranná na osadenie jednej špirálky, ktoré je pri tomto atomizére doslova hračkou! Výrobca odporúča používať špirálky s odporom v rozsahu 0,5 - 2 ohmu a výkonom medzi 7 - 28 W pre optimálny chod atomizéra.
Nie je nutná žiadna špekulácia s vatou, jednoducho a rýchlo osadíte a cvaknete konce vatičky. Aktuálne používam vatu od Super Sorb, ktorou sa mi ľahko pracuje, ale tak isto dobré skúsenosti mám aj so „slaninkou“ od Cotton Bacon.
Po 2 týždňoch používania som zistil, že mi sedia na ňom najme námoty z jednoduchého drátu! Aktuálne používam 28GA holý drát z nerezovej ocele. Použil som 5 otočiek (2,5mm) s výsledným odporom špirálky 0,6ohm. Idem na 16W až 17,5W!

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)

Perfektne utiahnutý poťah, veľká variabilita
V rámci poskytnutia maximálnej individualizácie pre MTL poťah ponúka SQuape A[Rise] 22mm možnosť úpravy intenzity airflow (prietoku vzduchu). O to sa starajú výmenné vzduchové vložky, tzv. air nozzles s priemermi 0,8mm až po 2,5 mm. Ja momentálne používam vzduchovú vložku s priemerom 1,0mm. Ak túžite po úplne utiahnutom potiahnutí, nainštalujte si najmenšiu s priemerom 0,8mm.

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)
Náustok
Podľa mňa, najväčšou "slabinou" SQuape A[rise] RTA 22mm MTL je samotný náustok. Ja sám som ho hneď prvý deň vymenil za môj najobľúbenejší! Pre dokonalý MTL poťah vynikajúco poslúži príjemne tvarovaní Figura náustok. Ďalšie vhodné driptip na MTL nájdete TU.
blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)

Podanie chuti
Príjemne prekvapil! Neuveriteľne dobre ťahá a vykresľuje sladké tóny! Čo sa týka dezertových a koláčových príchutí, u mňa prekoná Kayfun Lite Plus ale aj BY-KA V9! Nemal som žiadne problémy so shortfillmi od SADBOY ani JACK RABBIT. Chutili presne tak ako majú. Perfektne poslúži aj na ovocné liquidy! Aj pri tabakovej príchuti TREMENDOUS TOBACCO (cca. týždeň vyzretý) extrémne vytiahol koláčovú zložku chuti! 

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)


Vyhodnotenie

A[rise] RTA 22mm MTL splnil všetky naše očakávania a vrelo odporúčame nielen pre Sqauperov ale pre každého, kto potrebuje funkčný MTL atomizér tej najvyššej kvality! Užívateľ ocení hlavne prepracovaný MTL poťah, širokú škálu vzduchových vložiek, uzamykací systém, či jednoduché vrchné plnenie. Ak potrebujete RTA, ktorý spoľahlivo funguje, nevyteká (ani v extrémnych podmienkach) a ponúka vynikajúci chuťový zážitok, potom vám SQuape A[rise] X RTA 22mm MTL poskytne veľa potešenia!

blog_squape arise MTL 22mm recenzia (e-smoke.sk)