Prečo organická bavlna? Vlastnosti, typy a najlepšie organické bavlny (www.e-smoke.sk)

Od prvej vlny . . . až po organické bavlny
Podobne ako celý vape priemysel, aj v cievkach používaný sací materiál prešiel rôznymi vývojovými fázami! Vaperi experimentovali s oxidom kremičitým, sieťovinou, konope aj umelým hodvábom, vrátane jednoduchých vatových tampónov, ktoré sa najprv prevarili a vysušili, až kým sa organická bavlna stala všeobecne uznávanou a najlepšou alternatívou pre vaperov po celom svete. Prečo? Je lacná, ľahko sa používa a má neutrálnu chuť! Dnes už existujú doslova desiatky značiek, ktoré predávajú bavlnu špeciálne prispôsobenú pre vaping. Na trhu ich nájdeme v rôznych prevedeniach, či už predšulané (2,5mm / 3mm) alebo vo forme prúžkov či plátkov!
Prečo organická bavlna? Vlastnosti, typy a najlepšie organické bavlny (www.e-smoke.sk)
Kvalitná organická bavlna sa vyznačuje 100% čistotou!
Kvalitná organická bavlna nie je bielená a ani inak chemicky ošetrená! Neobsahuje pesticídy ani iné nečistoty a je úplne bez pachuti, vďaka čomu je podanie chuti e-liquidu na tej najvyššej úrovni! Špeciálne na vape určená organická bavlna disponuje vysokou odolnosťou proti prepáleniu!
Prvotriedna organická bavlna značky VGOD je vyrobená z bavlnenej zmesi známej ako Pima, ktorá pochádza z Peru a získala svoje meno po domorodom indiánskom kmeni Pima. Dnes sa táto odroda bavlny pestuje iba na troch miestach vo svete, v Spojených štátoch, Peru a Austrálii.
Prémiová bavlna Cotton Bacon Prime si zaslúžene získala prestíž a fame medzi vapermi po celom svete. Neexistuje TOPLIST najlepších organických vát, na ktorom by nebola spomenutá! Bacon Prime na rozdiel od predchádzajúcej verzii, disponuje o 33% vyššou savosťou. Vždy kľudným srdcom po nej môžete siahnuť, určite nebudete sklamaný!

Prečo organická bavlna? Vlastnosti, typy a najlepšie organické bavlny

Japonská organická bavlna
Medzi organickými bavlnami samostatnú kapitolu tvorí japonská organická bavlna! Väčšina špičkových značiek používa práve japonskú organickú bavlnu. KENDO vata sa stala štandardom a obľúbeným typom bavlny pre vaperov pre jej čistú chuť, ovládateľnosť a savosť.
Vata Cotton Fury od francúzskeho výrobcu Vapeur Mecanique obsahuje 20 plátkov japonskej 100% organickej bavlny v rozmeroch 50mm x 60mm. Disponuje vynikajúcou savosťou, skvele absorbuje e-liquid s vysokým pomerom rastlinného glycerolu (VG).

Konopné vlákno
Patentovaná technológia konopného vlákna Canna Cotton je extrémne odolná voči teplu. Canna Cotton je vďaka špeciálne vyváženej zmesi bavlny a konopného vlákna v pomere 80:20 omnoho odolnejšia než bežné vaty! 

Prečo organická bavlna? Vlastnosti, typy a najlepšie organické bavlny (www.e-smoke.sk)
Celulózové vlákno
Pridaním celulózových vlákien k vysoko kvalitnej organickej bavlne sa zvyšujú jej vlastnosti, ktoré sú potrebné pre RTA motacie atomizéry. Celulózové vlákna zabezpečia vysokú odolnosť voči teplu a dlhšiu životnosť s extrémne dobrou absorpčnou vlastnosťou!
Americká Holy Fiber je vyrobená z 100% celulózového vlákna! Ponúka špičkovú kvalitu, vysokú odolnosť voči teplu a dlhšiu životnosť ako tradičná bavlna.
Kvalitná francúzska organická vata Fiber N'Cotton vďaka pridaným celulózovým vláknam disponuje prvotriednou absorpčnou vlastnosťou, je viac odolná voči teplu a má menšiu tendenciu k prepaľovaniu.

Je možné použiť aj kozmetickú vatu z drogérie?
Ak nato ideme čisto z technického hľadiska, odpoveď je: Áno, dá sa, ale určite ju neodporúčame! Kozmetická vatička nie je určená na vaping účely. V drogériách bežne dostupná vata môže byť spracovaná bielidlami a môže obsahovať rôzne stopové prvky chemikálií a farbivá, ktoré pravdepodobne nechcete, aby sa vdýchnutím dostali do vášho tela. Navyše vatové tampóny nie sú  dostatočne odolné voči vysokým teplotám! Po slovensky, kozmetická vata sa rýchlo spáli, nechutí z nej a navyše predstavuje aj potencionálne zdravotné riziko! Nikdy nepoužívajte kozmetickú vatu na vaping!

Napíšte nám do kommentárov vaše skúsenosti!
Podľa vás, ktorá je najlepšia vata, ktorú odporúčate??