co je boro billet box (www.e-smoke.sk)

Dino a jeho Billet Box, otec všetkých BORO systémov
 
Boro systém bol prvýkrát predstavený širokej verejnosti v roku 2012 spoločnosťou Billet Box Vapor. Zásluhy má na tom najme Doug Dino, ktorý celý koncept vymyslel a zrealizoval. Po 11 mesiacov usilovnej práce sa mu podarilo vlastnoručne vyhotoviť prvý prototyp Billet boxu. Jeho túžbou bolo kompaktné zariadenie, ktorý je odolný pádom, má veľkú nádržku a nevyžaduje výmenu batérie počas dňa.

Ako to vysvetľuje samotný duchovný otec Boro projektu, Doug Ding: „potreboval som vaporizér, ktorý mal všetky svoje „vnútornosti“ vo vnútri, kvôli povahe mojej práce (pády na zem, piliny, kovové hobliny), a aby to vyžadovalo len minimálnu, alebo vôbec žiadnu starostlivosť počas dňa, ako premotanie, časté plnenie tanku, alebo výmenu batérie počas dňa.“  Výsledkom jeho práce bol ikonický Billet Box, prvý svojho druhu, ktorý sa zapísal do histórie vapingu ako Rev1 Billet Box.

Boro Billet Box vape blog (www.e-smoke.sk)

Čo sú BORO zariadenia
 
Charakteristickým znakom Billet Boxu bola inovácia v podobe Boro Tanku, ktorý nahradil klasický atomizér so závitom. V súčasnosti sa termín „Boro zariadenia“ alebo tzv. „Boro Systemy“ používa na označenie všetkých vape zariadení, ktoré používajú Boro Tank System namiesto štandardného 510 atomizéra. Samotný názov Boro pochádza z borosilikátového skla, z ktorého je vyrobená nádržka.
Vo väčšine prípadov sa Boro System používa v špecializovanejších a špičkových high-end vape zariadeniach, avšak v poslednej dobe prerazil na širší trh a vidíme, že Boro systémy sú čoraz dostupnejšie a vyhľadávanejšie.
 

Boro Billet Box vape blog (www.e-smoke.sk)

Najnovšia verzia Billet Box z roku 2024 dostala označenie Rev. 4C a takisto využíva čip DNA60 (verzia Big screen) od spoločnosti EVOLV. Mimochodom, je dostupný aj na našom e-shope!

Ako vyzerá BORO zariadenie
 
Štandardné BORO zariadenie je AIO (All in One) súprava v štýle všetko v jednom, napájaná meniteľnou batériou, ktorá používa nádržku Boro Tank. Všetky dôležité časti MODu, ako displej, tlačidlá a samotná BORO nádržka sa nachádzajú vo vnútri, v bezpečí, skryté pod odnímateľným panelom.

Boro Billet Box vape blog (www.e-smoke.sk)

Namiesto základni je mostík (Bridge)
 
Vo vnútri nádržky Boro Tank nájdeme namiesto klasickej základni tzv. mostík (Bridge)! Most riadi prúdenie vzduchu a na ňom je umiestnená špirálka resp. cievka (RBA cievka alebo továrenská cievka). Nastavenie prívodu vzduchu sa realizuje pomocou meniteľných vzduchových vložiek, alebo pomocou otočného AFC ringu, na spodku cievky.
Boro tankom môžete ísť MTL alebo DL, na továrenské hlavy, ale aj na motacie RBA špirálky! Nemusíte vymeniť celý tank, stačí len nahradiť most vnútri Boro tanku resp. zohnať potrebný adapter! Môžete mať napríklad adaptér na rôzne typy továrenských hláv (napr. DotAIO / PNP / RPM / Nord hlavy)! Tento systém môže byť veľmi praktický a užitočný, pokiaľ využívate viac platforiem cievok!

Boro Billet Box vape blog (www.e-smoke.sk)

Veľká vec schovaná v malej krabičke - výhody BORO systému
 
Okrem možnosti používania akýchkoľvek cievok -  či už továrenské, alebo RBA motacie - ďalším veľkým plusom Boro Billet Boxov je ich rozmer. Tento dizajn typu AIO, všetko v jednom, zmenšil celkovú hmotnosť a veľkosť celej sady (MOD + atomizér) do úhľadnej krabice, ktorá sa pohodlne zmestí do dlane. Kto by nechcel vreckové zariadenie, ktoré vyzerá sofistikovanejšie a dokáže poskytnúť lepší zážitok z vapovania ako PODový systém? Krabička chráni borosilikátovú nádržku a tak máte istotu, že pri nechcenom páde vám nepraskne sklíčko, ako sa to bežne stáva pri klasických sklenených atomizéroch.

Najlepšie BORO zariadenia 2024

Splňte si aj vy vapingový sen s novým Billet Boxom Rev.4C, ktorý ponúka prvotriednu kvalitu, dizajn, funkčnosť a spoľahlivosť. Billet Box je osadený čipovou sadou Evolv DNA 60 vo verzii „Big Screen“ s 0,91" OLED displejom. Disponuje dostatočne vysokým výkonom a navyše má špeciálnu povrchovú úpravu Cerakote, ktorá dodáva zariadeniu ešte väčšiu odolnosť.

Billet Box Rev. 4C (www.e-smoke.sk)

Stubby AIO 80W Suicide Mods
Stubby 21 AIO je zariadenie typu všetko v jednom, ktoré využíva nádrž v štýle Boro. Vďaka kompatibilite s takmer všetkými tankami Boro je Stubby 21 AIO horúcim kandidátom u tých, ktorí milujú Boro-style zariadenia! Je napájaný batériou 18650, má výkon až 80W. Ako súčasť tohto AIO systému výrobca prináša aj jedinečný Stabby tank s objemom 8,5 ml v podobe RDTA atomizéru navrhnutého práve pre toto zariadenie. Vďaka jeho vlastnostiam je rozhodne neprehliadnuteľný a poteší nejedného DL, alebo MTL vapera.

 Stubby AIO 80W Suicide Mods (www.e-smoke.sk)

Veepon TITA X AIO MOD POD 60W
TITA X AIO je Boro AIO mod vo formáte Billet Box navrhnutý spoločnosťou Veepon. Je napájaný batériou 21700 prípadne 18650, má výkon 60W a dodáva sa s TITA Boro tankom, ako aj s redukciou (komínom) pre osadenie VPC žhavacimi hlavami. Bohaté príslušenstvo, elegancia. malé rozmery a možnosť personalizácie robí z tohto zariadenia jednotku medzi Boro zariadeniami.

Tita X AIO s BORO tankom (www.e-smoke.sk)

Cthulhu RBA AIO Box 60W White Delrin
Cthulhu RBA AIO predstavujeme ako najkompaktnejšieho zástupcu Boro zariadení. Šikovný Box AIO je napájaný jednou batériou typu 18650 a ponúka širokú škálu používania a bohaté príslušenstvo. Spolu s osadeným Shell CM RBA tankom si užijete prémiový MTL poťah, ktorý si môžete vyladiť do najmenších detailov. Tank ponúka aj možnosť používania so žhaviacimi hlavami Aspire Nautilus!

Cthulhu Shell CM RBA tank, ktorý obsahuje základňu na umiestnenie jednej špirálky

VEEPON KUKA AIO 60W

„Kukí kuk!“ Najnovší počin z dielne VEEPON s označením KUKA AIO BOX vás zoberie do sveta BORO Billet BOXov. Kompaktné a ľahké zariadenie s jednoduchým ovládaním na cievky (0,3Ω/0,6Ω) dokáže podať 60W a využíva TITA X Boro tank o objeme 5 ml. Vyčaruje úsmev na tvár nielen začiatočníkom, ale rovnako aj pokročilým, ktorí zháňajú spoľahlivý a hlavne cenovo dostupný BOX MOD pre svoj RBA BORO tank!

Kuka AIO Box

Ether RBA Boro Tank by Suicide Mods x Vaping Bogan
Ak už ste vlastníkom Billet Boxu, Aspiree Boxu, Cthulhu AIO Boxu, Ambition Mods AIO Boxu, Vandy Vape Pulse AIO či Dovpo Abyss a chcete zo svojho zariadenia dostať maximum, Ether RBA je jednoznačne správnou voľbou!

Ether RBA Boro Tank (www.e-smoke.sk)