CLOUD CHASING: Tipy ako na väčšie VAPE mraky 
CLOUD CHASING: Tipy ako na väčšie mraky
            Skúšate doma vape triky, alebo ste zarytý fanúšik DL VAPINGu a túžite po ešte väčších obláčikoch?? Všeobecne platí, že hybridné mechanické mašinky s výkonnou batériou a špirálkou s nízkym odporom sú účinným spôsobom, ako dosiahnuť masívne mraky, avšak nie každý sa cíti na mechanické zariadenia. Dobrá správa je, že robiť ozaj veľké mraky sa dá aj bez použitia mechaniky! Ak vás baví cloudchasing, máte radi veľké a husté návaly bielej pary, máme tu pre vás zopár tipov ako byť ako chodiaci parostroj.
 
Veľké mraky nie sú len o vape zariadení
Hybridné mechanické MODy v kombinácii s batériou s vysokým vybíjacim prúdom a s nízko-odporovou špirálkou zaručia bleskurýchle zažhavenie. Pri hybridných mechanických zariadeniach je atomizér priamo v kontakte s batériou - prechodové odpory sú eliminované - a žhavenie tak prebieha okamžite!
            Hoci sub-ohmové vapovanie s mechanickou trubkou má mnoho výhod, môže byť aj nebezpečné, ak neviete, čo robíte. Pri ich používaní treba byť opatrný! Je potrebné poznať Ohmov zákon, mať prehľad o odpore použitých špirálok a vybíjacom prúde použitej batérie. Mechanické módy s hybridným kontaktom rozhodne nedoporučujeme používať s atomizérmi, ktoré nemajú dostatočne vystúpený kontakt! Ak ste nováčik a nemáte dostatočné vedomosti a skúsenosti s vapingom, určite neodporúčame isť do mechanických MODov! Dobrá správa je, že robiť ozaj veľké mraky sa dá aj bez použitia mechanicky! Tu je niekoľko spôsobov, ako môžete zvýšiť produkciu pary bez použitia mechanických zariadení!
 
Zväčšiť odparovaciu plochu
Fúkanie veľkých vape mrakov závisí hlavne od veľkosti odparovacej plochy. Väčšia odparovacia plocha (plocha na ktorej je vata v kontakte so špirálkou) znamená väčšiu produkciu pary a tým pádom aj hustejšie a objemovejšie vape obláčiky. Veľké exotické špirálky s nízkym odporom, ako napr. fused clapton, tri-core fused clapton, alebo mesh/strip cievky majú veľkú odparovaciu plochu a dokážu veľa e-liquidu odpariť na jednu šupu. Odporúčame si zvoliť špirálky z nichrómu, ktoré majú oveľa rýchlejší nábeh žhavenia ako špirálky z nerezovej ocele.

CLOUD CHASING: Tipy ako na väčšie mraky (www.e-smoke.sk)

Zvýšte výkon, pridajte watty
Je dôležité si uvedomiť, že vyšší výkon nevytvára viac pary, ale namiesto toho umožňuje, aby ste odparili e-liquid oveľa rýchlejšie, než keby ste vapovali s menším výkonom. Zvýšenie výkonu  vám umožní odpariť e-liquid  rýchlejšie a tak pri inhalovaní viete do pľúc nasať oveľa väčšie množstvo pary!
 
Zvýšte prietok vzduchu, otvorte Airflow do korán
Prúdenie vzduchu je dôležitým prvkom pri vapingu, najmä pri DL vapingu a ak sa snažíte zvýšiť produkciu pary. Pri zvýšení výkonu sa rovnako zvýši aj teplota odparenej pary, ktorá môže byť až nepríjemne horúca. Avšak keď otvoríte viac air-flow, zvýšite prietok vzduchu a tak umožňíte väčší prívod čerstvého vzduchu na špirálky. Väčší prísun vzduchu nielen schladí cievky a paru, ale taktiež zvýši objem vytvorenej pary!
 
Použite ten správny e-juice, viac VG = väčšie mraky
Použitá náplň tak isto vo veľkom ovplyvňuje objem a hustotu vašich mrakov. E-liquid je vyrobení z dvoch základných komponentov, VG a PG. PG, čiže propylen glycol je zložka, ktorá viaže na seba chute, zatiaľ čo VG je zodpovední za hustotu pary. Ak máte v úmysle zvýšiť produkciu pary a robiť väčšie oblaky, potrebujete na to e-džús s vysokým obsahom VG (High VG). Vape trikeristi na youtube používajú až 100% VG náplne pre naozaj hustý dym, ale pozor, čím vyšší je pomer VG v liquide, tým viac sa degraduje chuť náplni!
 CLOUD CHASING: Tipy ako na väčšie VAPE mraky (www.e-smoke.sk)
Zdokonaľte svoju techniku
Nie len hore uvedené prvky majú vplyv na tvorbu veľkých mrakov Správna technika s tým má tak isto veľa dočinenia. Správna technika DL vapingu zahŕňa dokonalú kombináciu vdychovania, výdychu a držania tela!
 
  •  Pred vdýchnutím pary vydýchnite a vyprázdnite svoje pľúca.  
  •  Nakloňte sa mierne dopredu a vyfúknite zvyšný vzduch do zariadenia, aby ste videli, ako uniká para cez airflow otvory. Týmto jednoduchým trikom sa nielen zbavíte prebytočného vzduchu, ale zároveň si zvýšite produkciu pary – nafúknutím naštartujete odparovanie e-liquidu a vďaka tomu pri inhalácii už budete nasávať len hustú paru!
  •  Pri inhalácii vdýchnite paru priamo do pľúc tak dlho, ako je to len možné. Pri vdychovaní si narovnajte chrbát, aby ste umožnili dostať do pľúc čo najviac pary.
  •  Vydýchnite paru pri stálom normálnom tempe a súčasne  mierne vytlačte čeľusť. Vytlačením čeľuste umožníte otvorenie hrdla, aby mohla ľahšie uniknúť para. Na konci, keď vyfukujete paru, zúžte si perá, aby ste vytlačili všetko zo svojich pľúc a aby ste rozhýbali a zväčšili objem vyfúkanej pary!
Máte aj vy nejaké zaručené tipy, ktorými sa dá zvýšiť dymivosť pri vapingu? Tak šup, šup, podeľte sa s nimi!
 
Pozrite si správnu techniku DL vapingu v podaní profesionálnych Cloudchaserov :)