Budúcnosť vapingu: Vape trendy v roku 2023 esmoke blog (www.e-smoke.sk)


Odhaduje sa, že celosvetovo cca. 82 miliónov ľudí používa takzvané vape zariadenia. Technológia existuje už od 30. rokov minulého storočia, avšak prvé sériovo vyrábané elektronické cigarety sa na čínsky trh dostali až v roku 2003 (Viac TU). Odvetvie e-cigariet odvtedy zaznamenalo prudký nárast a popularita elektronických cigariet neustále rastie. Počas posledných rokov „vape business“ prešiel enormnými zmenami. Výrobcovia prinášajú stále nové a nové technologické inovácie a nebude tomu inak ani v tomto roku. V nasledujúcich pár riadkoch sa pokúsime vyveštiť aké trendy nás čakajú v roku 2023.

Prechod zo sklenených nádrží 510 na plastové
 
Sklíčko sa postupne stáva minulosťou! Viacerí výrobcovia už pomaly nahrádzajú klasické sklenené tanky a prechádzajú radšej na plastové tanky. Prasknuté sklíčko na tanku dokáže poriadne znepríjemniť deň. Jednou z výhod plastových nádrží je to, že sú oveľa odolnejšie voči nárazom. Dlhé roky používané 510 závity na atomizéroch sa takisto pomaličky strácajú. Najväčší hráči pri svojich najnovších zariadeniach už preferujú magnetické uchytenie plastovej nádržky. Očakávame, že do konca roku 2023 uvidíme viac plastových nádrží namiesto tradičných sklenených 510 nádrží.

Mesh Tech na „steroidoch“
 
Väčšina nových vape zariadení už využíva mesh žhaviace hlavy. V porovnaní s klasickou cievkou z drôtu, má sieťovaný mesh lepšiu chuť, poskytuje bohatšiu paru, hladšie prúdenie vzduchu a mimoriadne pohodlný zážitok z vapovania z úst do pľúc. Mesh tu s nami naďalej ostane, s tým, že výrobcovia ich budú ďalej vylepšovať a experimentovať s lepšenou termoreguláciou a materiálmi, s cieľom zachovať autentickú a najvyššiu kvalitu chuti. Jedným takým príkladom mesh upgradu je technológia AST (Austenitic stainless steel), ktorá je súčasťou veľmi obľúbenej Joyetech EGO AIO AST!

Funkcia rýchleho nabíjania
 
Dá sa očakávať, že dopyt používateľov po systémoch s ultra-rýchlym nabíjaním sa v roku 2023 ešte viac zvýši. Rýchle nabíjanie cez USB-C umožňuje používateľom spoľahlivejšie a rýchlejšie nabíjať. Pri najnovších POD systémoch je už bežné, že ich viete nabiť na plnú kapacitu za pár minút! Napríklad nový Caliburn A3 máte nabitý len za 15min! Firma dotmod išla ešte ďalej! Dotstick REVO má namiesto Li-ionovéj batérii superkondenzátorú batériu, ktorá potrebuje na plné nabitie len päť minút! Jedinou podmienkou je použitie výkonnej, aspoň 30 W USB nabíjačky.

dotStick Revo buducnost vapingu, trendy v roku 2023 (www.e-smoke.sk)

Menšie vape zariadenia
 
Tento trend je tu už nejaký čas, ale v roku 2023 sa očakáva, že vďaka pokrokom v technológii mesh a batérií výrobcovia budú naďalej pokračovať v trende vyrábať malé a kompaktné zariadenia, ktoré môžu používatelia ľahko prenášať pri zachovaní pohodlia.

EFTE LAFNEJŠIE vape zariadenia
 
S príchodom technologického pokroku môžu výrobcovia ponúkať produkty za nižšie ceny! Kedysi ste museli siahnuť oveľa hlbšie do vačku, keď ste si chceli zaobstarať nejakú spoľahlivú štartovaciu sadu. Teraz najnovšie vape mašinky viete zakúpiť už za pár babek. Aspire VILTER, či lacák Eleaf IORE určite nesklamú! V roku 2023 by ste mali očakávať podobne lacné elektronické cigarety pri rovnakej, alebo ešte lepšej kvalite!

Design predáva
 
Výrobcovia sa neobmedzujú len na technologické inovácie, ale smelo sa púšťajú aj do kreatívnych designových riešení. Pripravte sa na nové maličké mašinky, ktoré budú potešením pre ruky a oči zároveň. Nebude sa šetriť farebným displejom, LEDkami ani vibráciami. Nebuďte prekvapený ak sa začne experimentovať s tvarom, či použitými materiálmi. Čo by ste povedali na viacúčelové mašinky?? Možno sa konečne dočkáme prvého ozajstného vape pen, ktorý bude aj písať a nielen dymiť?? :)

Čo si o tom myslíte, aké technologické vychytávky nás čakajú v roku 2023? Aké novinky by ste privítali?